David T
Viktor
Axel
Darko

Matchen inleddes med lotteriet om att få börja med boll eller välja sida. Något som betyder oerhört mycket på Gröna vallen har jag fått lära mig. Viken uttryckte sig såhär ” Får man inte välja sida så får man ju spela en halvlek blind”.

Robin löste detta och vi fick inleda matchen med solen i ryggen.

Det märktes dock inte i inledningen av matchen då FC Linné inledde matchen i ett rasande tempo. Klapp klapp lir a la Barcelona och med ett presspel som hämtat från Dortmund. Detta gjorde att Fröjden fick svårigheter med uppspelen och det dröjde inte länge tills Linné tog ledningen, 13:e minuten för att vara exakt.

Just då kändes det tungt men Mattson tar på sig Xavi-rollen och lägger en fantastisk macka till Naser som lyckas smälla in 1-1 . Oerhört bra för oss då vi rycker upp oss på ett riktigt härligt sätt och jobbar oss in i matchen.

Runt minut 20:e kommer nästa händelse och det är när undertecknad fipplar med bollen på offensiv planhalva så att en motståndare får ett ypperligt kontringsläge. Han rivs dock ner av undertecknad som drar på sig sin första ostskiva i Fröjdens.

Efter detta så har vi några chanser att ta ledningen men lyckas inte sätta dit bollen.

Viktig information är även att Mattsson drar på sig en ostskiva i när han fäller krokben för en motståndare. Något han kommer få sota för senare i matchen..

I halvlek tjötar vi om att fortsätta som vi gjort i första halvlek. Vi får bästa tänkbara start när Sunken räddar en boll från att rulla ut till inkast med en fantastisk mottagning likt Berbatov och senare slår en oerhört precis långboll till stekheta Naser som inte gör något misstag utan distinkt sätter dit bollen bakom målvakten i matchminut 46.

FC Linné börjar efter detta att jobba sig in mer i matchen och vi blir allt mer pressade men vi ligger jäkligt bra positionsmässigt vilket gör att Linné har svårt att komma till klara lägen.

I matchminut 70 presenterar sig Mattsson ännu en gång när han snor bollen från en motståndarna för att sedan bli saxad från flanken av motståndare nr 2. Båda blir liggandes och vi förväntar oss frispark till Fröjdens men det blir gult kort till Mattsson vilket förstås betyder att Mattsson kan gå till omklädningsrummet i förväg. Detta missade 50% av laget som ej uppmärksammat att vi endast var 9 utespelare de sista 20 minuterna.

Efter detta så faller vi väldigt lågt och Linné skapar ett flertal fina lägen. Men de bollarna som Robin inte lyckas rensa bort till Heden löser Rickard ” Väggen ” Paulsson med ett par tv-räddningar.

Vi sticker dock upp på en farlig kontring när Calle slår ett halvbra inlägg till Hansson som suger ned bollen och svingar sitt högerben 360 grader innan vristen möter bollen som sticker iväg med en hastighet på ca 170 km/h. Tyvärr blir det inget jubel utan bara ett sus när bollen smiter ett par centimeter utanför den bortre stolpen.

Strax därefter blåser domaren av matchen och vi kan duscha med gott samvete. Kvällen avslutades med ett par pilser på Tullen för att avnjuta segern.

Matchens Fröjd går till Robin. Hur många bollar nickade mannen iväg? 50?

Mina personliga priser går till Rickard ”Väggen” Paulsson som får matchens långburk för sina fantastiska räddningar och Naser får matchens kortburk på grund av sina 2 baljor.

Vill även hylla hela laget som kämpade oerhört tappert hela matchen.

Tillägger också att Axel gjort ett fantastiskt jobb med tvätten. Luktade riktigt bra och hjälpte nog till att rensa luftvägarna på många lirare. Ett framgångskoncept helt enkelt.

Reserverar mig för stavfel och faktafel.